ArvoPelttari

Pieremällä parisuhteeseen eli kuinka vapaudun yhteiskunnan odotuksista

Ehdin kuunnella tuossa viikolla pätkän Mahadura & Özbergan -radio-ohjelmaa Yle Puheelta. Olen kuunnellut aiemminkin, tunnen agendan ja katson, että ohjelmalla on paikkansa. Ohjelman emännät pruukaavat valita samanmielistä sakkia studioon eivätkä ole kovin kriittisiä. Tämä on perusteltu valinta, kun tarkoituksena on kai päästää vähemmistöjä, marginalisoituja jne ääneen.

Nyt äänessä oli Henriikka Rönkkönen ja joku some-mies. Sen mitä kuuntelin, puhuivat paineista perheen perustamiseen, millaista naisen tai miehen mallia yleensä odotetaan. Aihe olisi ollut sinällään kiinnostava, mutta.

No niin, kuten sanottua, kuuntelu jäi kesken eikä siinä osassa päästy riittävän syvälle aiheeseen. Ja siihen mennessä päästiin aiheessa sellaiseen kulmaan, joka kirvoitti minut täällä ohjelmasta avautumaan. Mieleen jäi Rönkkösen lausahdus, kuinka hän ei aja säärikarvojaan vaikka yleisesti naisten odotetaan niin tekevän. Seurauksena juontajain aplodeeraus voimaannuttavasta teosta.

Itselle tuli välittömästi mieleen, että säärikarvat saa toki jättää ajelematta ja monta muutakin asiaa voi toki tehdä niinkuin itse parhaaksi näkee, mutta muutamakin teko tai odotus, joita ohjelmassa käsiteltiin, olivat sellaisia, joita tehdään toisten, ei itsen, vuoksi, muut huomioiden, jotta meillä kaikilla olisi miellyttävämpää.

En osaa nyt uudelleenkuuntelematta juuri alleviivata kohtaa, jossa ohjelmassa kannustettiin itsenäisiin ratkaisuihin siten, että lopputuloksena yleinen viihtyvyys laskee. Ehkä ohjelman tarkoituksena on osaltaan provosoida, mutta en näe nukkavierua pukeutumista tai yksittäisten naamakarvojen nyppimättäjättämisiä feministisinä tekoina vaan pelkkänä piittaamattomuutena. Tekoina ne ovat lähempänä tietentahtoista roskaamista kuin (naisten) vapautumista yhteiskunnan odotuksista.

Perheen, parisuhteen tai partnerin voi toki saada ilman, että nyppii nännipihan karvoista, mutta mahdollisuuksiaan siinä vähentää, se pitäisi tiedostaa sen sijaan, että juhlittaisiin hampuusia olemusta yksilöllisyyden voittokulkuna. Huonon hajuaistin myötä ei minunkaan saman logiikan mukaan pitäisi pidättää pieruja - onhan sellainen teko jopa terveyshaitta - mutta syytä minun on vatsani henkäyksien kohdalla ottaa muut huomioon oman persaukon tuijottamisen sijaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Viime torstaina satuin kuuntelemaan Mahadura&Ötzbergan ohjelmaa. Täytyy sanoa että mauttomuus on huipussaan.

Mimmit hölöttävät mitä mieleen juolahtaa. Kaiken huippuna oli analyysi siitä, miten osterin syönti tuntuu samalta kuin sperman nieleminen!

Kokenut kaiken tietää mutta pitääkö omista mielihaluistaan toitottaa kikatuksen säestämänä kaikelle kansalle?

Ylen Puhekanavan ohjelmat ovat menneet täysin luokattomiksi.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kyllä tuolla pitäisi jossain olla Rönkkösen juttua vaginapieruista, mutta ei nyt löydä pienellä vaivalla: https://henriikkaronkkonen.blogspot.com/

Lisäys: Löytyipä silti: https://henriikkaronkkonen.blogspot.com/2014/08/se...